סיפורי גנים

הגן המרכזי במושב בני דרור
השראה: פשטות. שמירת האווירה ′של פעם′ באזור הוותיק של המושב 

בקשות מיוחדות:
שבילי תנועה החוצים את הגן, ריבוי כניסות מכל צידיו ויצירת שבילים המחברים בין כל הפונקציות בתוך הגן ומחוצה לו יצירת איזור משחקים מרכזי עבור הילדים
שימור הבמה המרכזית- המשמשת להופעות ואירועים, בשטח סביבה לא נשתלו עצים על מנת להשאיר את שדה הראיה פתוח

השטח: 
במרכז המושב הישן, כיכר גדולה ובה עצים ותיקים בני עשרות שנים. מס′ מבני ציבור מרכזיים של הישוב: מגדל מים, בית כנסת מרפאה מועדון גיל הזהב ובמה מרכזית לאירועים קהילתיים.

הפיתוח:
• תכנון שבילים החוצים את הגן ומחברים בין האיזורים השונים של המושב
• יצירת איזור מרכזי חדש ובו מתקני משחק לילדים ומקומות ישיבה להורים
• יצירת רחבות כניסה והמתנה לכל מבנה וחיבורן לשבילים
• נגישות לעגלות – ללא מדרגות
• יצירת מפרצי חניה סביב הגן וחניה קטנה בכניסה

הצמחייה:
• כמות הדשא צומצמה משמעותית
• העצים הוותיקים נגזמו וטופלו
• עצים נשתלו כעתודה אשר תחליף בעתיד את העצים הוותיקים
• באזורים המוצלים הדשא הוחלף בצמחים עמידים לצל צלא
• ליד בית הכנסת נשתל בוסתן עצי פרי ארץ ישראליים
• נשמר אופיו המקורי של הגן ע"י בחירת עצים ושיחים שקולה

פרטי גן:
• ארגז חול ומתקני משחקים לילדים
• משטחים וריצופים
• שולחן פינג-פונג
• שולחנות וספסלי אבן
• ברזייה
• ספסלים ואשפתונים מוקמו לאורך השביל המרכזי החוצה את הגן

נגיעות אקולוגיות:
• שומרו וטופלו העצים הקיימים
• הצמחים עמידים ליובש למעט מספר עצים השתולים בדשא ומקבלים יותר מים
• חומרי גלם פשוטים שמתחברים לסיפור המקום ולאווירה הקיימת
• גן בתחזוקה נמוכה.